Harrastukset vauvan ja taaperon kanssa



Heipsistähei!

Kesä on jo täysillä päällä ja ihan justiinsa virallisestikin. Koulut loppuvat, samoin kaikki kerhot ja harrastukset pienten kanssa kanssa kuten esimerkiksi muskarit ja vauva/taaperojumpat. Ajattelinkin kirjoittaa nyt harrastuksista ja kerhoiluista mitkä meille Micon kanssa ovat tulleet tutuiksi.

Tämä on meidänkin viimeinen kerho -ja harrastusviikko ja fiilikset ovatkin aika haikeat: Muskarit, jumpat ja etenkin kerhoilu ovat olleet tärkeä osa vauvavuotta ja tätä taaperoaikaa mikä yhdessä kotona poitsun kanssa ollaan oltu.

Kesäkuussa jatkuvat vielä parisen viikkoa seurakunnan järjestämät puistokerhot ja yksi perhekahvila (ei olla vielä käyty), on auki joka viikko koko kesän mutta muuten kaikki tähän mennessä tutut jutut päättyvät.

Kesällä järjestetään kyllä muutamalla eri porukalla omia tapaamisia jonkun kotona tai sään salliessa ulkona joten Micolla tulee kavereita kesälläkin kyllä riittämään. 😊


Seurakunnan kerhot:

Moni saattaa vierastaa seurakunnan kerhoja ja muskareita niiden uskonnollisuuden vuoksi; jännitetään että joudutaan istumaan piiriin kädet ristissä rukoilemaan ja laulamaan "Jeesuslauluja".  Näin se ei kuitenkaan todellisuudessa ole vaikka itseänikin vähän arvelutti kun ekaa kertaa lähdettiin.

Kaikissa seurakunnan kerhoissa pidetään ensin pieni alkuhartaus jossa sytytetään kynttilä ja ohjaaja lausuu lyhyen kerhorukouksen, sitten on lyhyehkö laululeikkihetki (laulut ovat tavallisia lastenlauluja). Loppuaikana on vapaata leikkiä ja olemista sekä kahvitarjoilu. Silloin on mukavaa istuskella ja jutskailla rauhassa muiden äitien/isien kanssa kun pienet leikkivät myös parin ohjaajan valvonnan alla. Taaperokerhoissa on lisäksi vapaaehtoista askartelua. Kerhot kestävät kaksi tuntia kerrallaan ja niihin voi mennä tuon ajan sisällä silloin kun haluaa ja ehtii.

Kerhoissa on ollut myös silloin tällöin hauskaa erikoisohjelmaa kuten värikylpyä, vaate-esittelyä tai nukketeatteria. Vappuna oli esimerkiksi taaperoilla hauskat naamiaiset jonne laittauduttiin.

Mico lähdössä taaperokerhon naamiaisiin💛

Värikylpyyn pieni kiharapää on päässyt 2 kertaa

Seurakunnan muskareissa on aika sama systeemi; Ensin pidetään lyhyt alkuhartaus ja sitten aloitetaan varsinainen muskari. Me ollaan käyty vajaa vuosi myös musiikkiopiston muskarissa joka ei ole uskonnollinen ja sekin on ollut tosi kiva, puolisen tuntia kestävä laululeikkihetki pienen ryhmän kanssa missä kaikki ovat suunnilleen samanikäisiä lapsia. Usein muskarihetket ovat käyneet myös ihan jumpasta kun päästään nostelemaan ja hyppyyttämään lasta.

Seurakunnan muskarin alkuhartaudessa kirkon tiloissa Mico ei malta ikinä pysyä paikoillaan vaan sillon lähdetään kiipeilemään. Varsinaiseen muskariin siirryttiin yläkertaan.






















Kerhojen lisäksi ollaan ahkerasti käyty viime kuukausina ihan meidän kodin vieressä olevassa vuosi sitten valmistuneessa uudessa hienossa päiväkodissa jossa on ollut kolmena päivänä viikossa avointa varhaiskasvatustoimintaa (lapsille jotka eivät ole vielä päiväkodissa) useampi tunti päivässä ja se on ollut varsinkin taaperoikäisen Micon mielestä ihan huippumesta.

Avoimessa on järjestetty joinain päivinä esimerkiksi luontoretkiä ja kerran viikossa ollaan päästy jumppasaliin pelaamaan vaikkapa sählyä tai noh, ainakin heilumaan päättömästi mailojen kanssa😁

Päiväkodilla on monenlaista kivaa taaperoille
Väritunneli oli Micosta huippujutttu



Ekan kerran me lähdettiin kerhoilemaan Micon ollessa vasta 2,5 kuukauden ikäinen. Mukaan tulivat myös äitiystäväni Camilla johon tutustuin synnärillä sekä hänen suloinen poikansa Lenni joka on päivälleen saman ikäinen kuin Mico. Pojat ovat tosi hyviä kavereita nykyään😊 Oli kiva mennä tutun kanssa ja kynnys lähteä oli paljon matalampi.

Ekalla kerralla kerhoon lähtiessä jännitti vähän uusi tilanne, mutta tykkäsin tosi paljon ja Micokin selvästi viihtyi Lennin kanssa vaikka eivät he vielä siellä tietysti mitään pystyneet oikein touhuilemaankaan.

Me ollaan käyty myös eräässä toisessa vauvaryhmässä ja Micon täytettyä vuoden myös parissa eri taaperokerhossa, ohjelmaa on halutessa riittänyt joka arkipäivälle ja on ollut hyvin varaa valita, joka paikkaan ei olla ikinä edes keritty. Mukana monessa on ollut äitejä lapsineen myös meidän perhevalmennusryhmästä (valmennus joka järjestetään täällä kaikille ensimmäisen lapsen saaville perheille), joten on ollut kivaa kun on ollut yleensä aina joku tuttu paikalla. Oon tutustunut Micon kanssa moniin mahtaviin äiteihin ja pikkuisiin. Kerhoissa ovat silloin tällöin vilahdelleet myös isät.

Kerhojen lisäksi vauvavuotena käytiin Camillan ja Lennin kanssa Huuman kuntosalilla vauvajumpassa joka viikko; se oli hauskaa yhdessä tekemistä ja tosi tehokasta myös joten suosittelen kokeilemaan👍

Taaperojumppa ei sitten ollut enää vanhemmalle jumppaa niinkään vaan siellä oli esimerkiksi temppurataa taaperolle. Taaperojumpassa käynnit meillä jäivätkin sitten kun koin Micon olevan vielä vähän liian nuori. Ensi syksynä se olis varmast tosi kiva jos Mico ei aloittaisi päiväkodissa missä on sitten monenlaista uutta toimintaa sielläkin.

Vauvauinti jäi meillä kokeilematta mutta omalla ajalla ollaan uimahallissa silloin tällöin käyty. Mico on kyllä innokas uimari eikä uimataidottomuus haittaa mitään, yritys on kova. 😏

Mutta joo, erilaisia harrastuksia ja menoja oman pienen kanssa kannattaa rohkeasti kokeilla👍 Ne on olleet ihan parhaita juttuja tässä äippäloman aikana ja aika on kulunut kivasti.


Seuraava tällä hetkellä puolivalmis postaus tulee parin päivän sisään ja siinä kerron miten mun sokeriton kuukauteni meni ja mitä tapahtui kun palasin sokerilliseen.

Ihanaa kesän alkua joka tyypille💋


Kommentit

Suositut tekstit